Przystawki zimne

Tradycyjny tatar wołowy podany z pieczywem – 35 zł

Carpaccio z Bresaoli czyli włoskiej szynki wołowej podane z rukolą, oliwą oraz serem grana padano – 41 zł

Przystawki ciepłe

Krewetki (6 szt.) smażone na maśle czosnkowym na sałatach, podane z grzanką czosnkową – 47 zł

Panierowany w migdałach ser camembert podany na sałatach z żurawinowym sosem – 31 zł

Sałatki

A’la Cezar z sałatą lodową, serem Grana Padano i grzankami oraz sosem pieprzowym podane na trzy sposoby:

  • wegetariańska – 28 zł
  • z kurczakiem – 34 zł
  • z łososiem – 43 zł

Wiosenna sałatka ze świeżymi warzywami, serem halloumi oraz malinowym winegretem – 31 zł

Menu dziecięce

Rosołek z domową kluseczką – 15 zł

Panierowane fileciki z kurczaka z frytkami lub puree ziemniaczanym (do wyboru) oraz surówką – 25 zł

Różowe Lody Barbie o smaku śmietankowo-karmelowym dla dziewczynek (2 gałki) z bitą śmietaną – 20 zł

Tęczowe Lody Hot Wheels o smaku śmietankowo-karmelowym dla chłopców (2 gałki) z bitą śmietaną – 20 zł

Ryby i owoce morza

Sandacz zapiekany z kurkami w śmietanie podany z frytkami i salatami z domowym winegretem – 59 zł

Pieczony filet z łososia podany z krokietem ryżowym oraz sałatami z domowym winegretem – 61 zł

Mule duszone w białym winie i maśle, podane ze świeżą natką pietruszki oraz pieczywem czosnkowym – 49 zł

Zupy

Delikatny krem z pietruszki z marynowaną gruszką oraz pistacjami – 22 zł

Rosół z wiejskiej kury z kluseczka laną domowej roboty – 19 zł

Żurek kujawski z białą kiełbasą oraz wiejskim jajem – 23 zł

Krem z włoskich pomidorów z nutą bazylii – 20 zł

Dania główne

Tradycyjny schabowy z puree ziemniaczanym oraz kapustą na krótko – 42 zł

Pieczony Filet z kurczaka z kostką, podany z chrupiącymi sałatami z domowym winegretem oraz frytkami – 42 zł

Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie winno-maślanym, podane z bazyliowym krokiecikiem ryżowym oraz brokułem – 44 zł

Kieszeń drobiowa faszerowana szpinakiem, podana z puree ziemniaczanym, surówka sezonowa oraz sosem serowym – 39 zł

Karczek wołowy duszony w winie Porto, podany z puree ziemniaczanym oraz marynowanymi, bejcowanymi warzywami antipasti – 54 zł

Makarony

Spaghetti aglio oglio z oliwą,świeżą natka pietruszki, nutą piri piri oraz serem grana padano – 32 zł

Spaghetti z kurczakiem, warzywami, sezamem oraz orientalna nutą sosu teryaki – 37 zł

Desery

Domowy sernik szefa kuchni z mascarpone oraz kajmakiem – 24 zł

Eton mess – kruszona beza z owocami oraz puszystą śmietana – 23 zł

Lody waniliowe lub czekoladowe z bitą śmietaną i sosem czekoladowym – 25 zł

Napoje gorące

Espresso 50ml – 10 zł

Kawa czarna 150ml – 10 zł

Kawa czarna z mlekiem 150ml – 12 zł

Cappucino 150ml – 12 zł

Latte Macchiato 250ml – 14 zł

Herbaty 300ml – 8 zł

  • Czarna
  • Earl grey
  • Zielona jaśminowa
  • Zielona Owocowa

Napoje zimne

Coca-Cola

  • 6 zł/0,2ml
  • 12 zł/0,85ml

Sprite

  • 6 zł/0,2ml
  • 12 zł/0,85m

Fanta

  • 6 zł/0,2ml
  • 12 zł/0,85m

Sok Cappy 0,25l pomarańczowy/jabłkowy 6zł

Dzbanek soku 1l pomarańczowy/jabłkowy 15 zł

Woda mineralna 0,33l gazowana/niegazowana 6zł

Dzbanek wody z cytryną 1,4l 10 zł

Piwa

Tyskie 0,5l 10 zł

Lech 0,5l 10 zł

Lech Free 0,33l 7 zł

Kozel 0,5l 12 zł
Lezak
Cerny

Książęce 0,5l 12 zł
Złote pszeniczne
Czerwony lager

Sok do piwa 1 zł

Alkohole mocne

Wyborowa 0,4cl – 8 zł

Absolut 0,4cl – 10 zł

Finlandia 0,4cl – 10 zł

Amundsen 0,4cl- 10 zł

Ballantines 0,4cl – 12 zł

Johnie Walker 0,4cl – 12 zł

Jamesson 0,4cl – 14 zł

Jack Daniels 0,4cl – 15 zł

Wina

Saint Saturnin 2018, 750ml, Francja różowe wytrawne – 36 zł

La Calade 2018, 750ml, Francja białe wytrawne – 36 zł

Barefoot Moscato California 750ml, USA białe słodkie – 49 zł

Campo Nuevo Blanco 750ml, Hiszpania białe wytrawne – 39

Arcanum 2011, 750ml, Węgry czerwone wytrawne – 69 zł

Pobierz menu w formie PDF