Tradycyjny kotlet schabowy w słusznym rozmiarze z kapustką zasmażaną na ziemniaczkach z wody z masełkiem i świeżym koperkiem Traditional jumbo-sized pork chop served with braised cabbage and boiled potatoes with butter and fresh dill | 21 zł |
Pieczona golonka podana prosto z pieca na postumencie z kapustki zasmażanej przy ziemniaczkach z patelni w towarzystwie musztardy i chrzanu Roast pork knuckle straight from the oven, served on braised cabbage, with fried potatoes, mustard and horseradish | 8zł/100g |
Pieczone żeberka w musztardowo-miodowej zaprawie z ziołowymi ziemniaczanymi półksiężycami, mieszanką grillowanych warzyw i ostrym sosem Roast pork ribs with honey and mustard glaze, served with herbed potato wedges, grilled vegetables and spicy sauce | 27 zł |
Macerowana karkówka z grilla podana z chrupiącymi frytkami, sosem czosnkowym i sałatką winegret Grilled pork neck with crispy French fries, garlic sauce and vinaigrette salad | 25 zł |
Dwa rożki z kurczaka faszerowane trzema serami i suszonym pomidorem na mieszance z kluseczek gnocchi i warzyw z wody z klarowanym masełkiem i świeżą pietruszką Two chicken cones with three-cheese and sun-dried tomato filling, served on gnocchi and boiled vegetables with clarified butter and fresh parsley | 25 zł |
Polędwiczka wieprzowa z kurkami w śmietanie z kulkami ziemniaczanymi i pieczoną papryką z cebulką Pork tenderloin with chanterelle mushrooms in cream sauce served with potato balls and roasted pepper with onion | 29 zł |
Dwa brunatne zrazy w sosie pieczeniowym podane z kluseczkami śląskimi i zasmażanymi buraczkami Two beef roulades in gravy, served with Silesian potato dumplings and braised beetroot | 32 zł |