Dania mięsne

Tradycyjny kotlet schabowy w słusznym rozmiarze z kapustką zasmażaną na ziemniaczkach z wody z masełkiem i świeżym koperkiem
Traditional jumbo-sized pork chop served with braised cabbage and boiled potatoes with butter and fresh dill
21 zł
Pieczona golonka podana prosto z pieca na postumencie z kapustki zasmażanej przy ziemniaczkach z patelni w towarzystwie musztardy i chrzanu
Roast pork knuckle straight from the oven, served on braised cabbage, with fried potatoes, mustard and horseradish
8zł/100g
Pieczone żeberka w musztardowo-miodowej zaprawie z ziołowymi ziemniaczanymi półksiężycami, mieszanką grillowanych warzyw i ostrym sosem
Roast pork ribs with honey and mustard glaze, served with herbed potato wedges, grilled vegetables and spicy sauce
27 zł
Macerowana karkówka z grilla podana z chrupiącymi frytkami, sosem czosnkowym i sałatką winegret
Grilled pork neck with crispy French fries, garlic sauce and vinaigrette salad
25 zł
Dwa rożki z kurczaka faszerowane trzema serami i suszonym pomidorem na mieszance z kluseczek gnocchi i warzyw z wody z klarowanym masełkiem i świeżą pietruszką
Two chicken cones with three-cheese and sun-dried tomato filling, served on gnocchi and boiled vegetables with clarified butter and fresh parsley
25 zł
Polędwiczka wieprzowa z kurkami w śmietanie z kulkami ziemniaczanymi i pieczoną papryką z cebulką
Pork tenderloin with chanterelle mushrooms in cream sauce served with potato balls and roasted pepper with onion
29 zł
Dwa brunatne zrazy w sosie pieczeniowym podane z kluseczkami śląskimi i zasmażanymi buraczkami
Two beef roulades in gravy, served with Silesian potato dumplings and braised beetroot
32 zł

<< powrót do menu